Tévhitek
Rólunk

Get 24/7 access to a network of 20,000+ vetted doctors Available to help you via chat, phone, and video call! With specialists in over 150 categories, you’ll find a professional for your needs.

Lorem ipsum

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amt

Lorem ipsum dolor

Mi az E-méter és hogyan működik?

Az E-méter az elektro-pszichométer szó rövidítése. Ez egy vallási eszköz, amelyet szellemi útmutatóként használnak a lelki tanácsadás során. Csak Szcientológia lelkész vagy képzésben lévő lelkész használhatja, hogy segítsen valakinek megtalálni a szellemi zaklatottság területeit, és szembenézni velük.

Maga az E-méter önmagában nem csinál semmit. Ez egy elektronikus eszköz, amely a mentális állapotokat és ezek változásait méri az egyénben, ezenkívül pontosabbá és gyorsabbá teszi a szellemi tanácsadást.

Az E-méter működésének megértéséhez lényeges néhány Szcientológia alapfogalmat ismerni.

Az Ember három alapvető részből áll – ezek az elme, a test és a thetán. A thetán halhatatlan szellemi lény – az egyén maga. A thetán egy testben él, és egy elmével rendelkezik, ami mentális képmások gyűjteménye.

Az elmében található képek energiát és tömeget tartalmaznak. A fájdalmas vagy felzaklató élményekről készült képekben lévő energia vagy erő ártalmas hatással lehet az egyénre. Ezt az ártalmas energiát vagy erőt „töltésnek” nevezzük.

Amikor az E-méter működik, és a személy fogja az elektródákat, egy parányi elektromos energiaáramlás (kb. 1,5 volt – kevesebb, mint egy zseblámpaelemben) halad végig az E-méter vezetékein, a személy testén át, majd vissza az E-méterbe. (Az elektromos áram annyira kicsi, hogy nincs testi érzet, amikor kézben tartják az elektródákat.)

Amikor az E-méter elektródáit tartó személy gondol valamire, ránéz az elméjében egy képre, újraél egy eseményt vagy elmozdítja a reaktív elme egy részét, akkor tényleges mentális tömeget és energiát mozgat és változtat meg. Ezek az elmében végbemenő változások befolyásolják az E-méter által generált parányi elektromos energiaáramlást, ami azt okozza, hogy a tű elmozdul a számlapon. Az E-méter tűjének reakciói jelzik a lelkésznek, hogy hol van a töltés, és hogy kezelni kell a szellemi tanácsadás során.