Tévhitek
Rólunk

Get 24/7 access to a network of 20,000+ vetted doctors Available to help you via chat, phone, and video call! With specialists in over 150 categories, you’ll find a professional for your needs.

Lorem ipsum

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amt

Lorem ipsum dolor

Miért egyház a szcientológia?

Szcientológia: Szekta vagy vallás?

A „szekta” szót általában becsmérlő értelemben használják, és titkos vagy zárt csoportot értenek alatta, korlátozott tagsággal és rejtélyes tanokkal. A vallástudósok rámutattak, hogy ez a kifejezés szinte teljesen

Tovább olvasom »

A Szcientológia elfogadottsága

A sajtóban többször felmerül a kérdés, hogy mi a helyzet a Szcientológia Egyházzal Németországban, Franciaországban, Görögországban, Ausztráliában és a világ többi országában. Ezen az oldalon egy részletes áttekintést nyújtunk ebben a témában.

Tovább olvasom »

Az egyház szó a régi egy, igy (= „szent”) szóból és a finnugor eredetű „ház” szóból ered. A szó jelenleg a következő jelentéseket foglalja magában: „egy vallás híveinek szervezete, illetve szervezeteinek összessége a társadalomban” vagy szűkebb értelemben „valamely keresztény egyház”.

Az egyház szót nemcsak keresztény szervezetek használják. Voltak egyházak már tízezer évvel azelőtt is, hogy keresztények léteztek volna, és maga a kereszténység egy lázadás volt a meglévő egyház ellen. Modern szóhasználat szerint amikor például a buddhista vagy a muszlim egyházról beszélünk, ezzel egy bizonyos vallási tanításon osztozó hívők összességére utalunk.

Az egyház hívők közössége, akik szent tanok és vallásos gyakorlatok közös rendszerét teszik magukévá, amelyekkel az élet legvégső problémáit akarják legyőzni.

Az 1950-es években a szcientológusok felismerték, hogy L. Ron Hubbard technológiája és annak eredményei közvetlenül az emberi szellem felszabadításával foglalkoznak, és hogy ezt a nagyobb szellemi tudatosságot rendszeresen el is érik az emberek. Így nem volt kétségük afelől, hogy vallásos gyakorlatot folytatnak. Ezért az 1950-es évek elején úgy döntöttek, hogy egyházat alapítanak, hogy jobban ki tudják elégíteni a szellemi szükségleteiket. Az első szcientológia egyházat 1954-ben jegyezték be.

A szcientológia tehát vallás, és az egyház szó használata helyénvaló, amikor a szcientológiáról beszélünk.