Tévhitek
Rólunk

Get 24/7 access to a network of 20,000+ vetted doctors Available to help you via chat, phone, and video call! With specialists in over 150 categories, you’ll find a professional for your needs.

Lorem ipsum

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amt

Lorem ipsum dolor

Mit mond a vallástudós a kapcsolatmegszakításról?

Mi a kapcsolatmegszakítás?

Egy szcientológusnak gondot okozhat a szellemi fejlődése során, ha kapcsolatban áll valakivel, aki elnyomja őt, vagy ellenséges a szcientológiával vagy annak tanaival szemben. A szcientológiából nyert összes szellemi fejlődés elveszhet amiatt, hogy valakit folyamatosan leértékel egy ellenséges személy

Tovább olvasom »

Az, hogy emberi kapcsolatok megszakadnak, nem szokatlan jelenség a társadalomban, hiszen erről szólnak például a szakítások, válások, munkahelyváltások és még számtalan olyan példát hozhatnánk, amikor valamilyen okból egy kapcsolat nem tartható fenn tovább. A Szcientológia Egyház tekintetében ez főként azért tart számot érdeklődésre, mert az egyháznak voltak és vannak ezekkel kapcsolatos irányelvei, különösen ennek egy speciális esetéről, amikor egy szcientológus olyasvalakivel kerülne kapcsolatba, aki nyíltan támadja az Egyházat vagy annak híveit.

Hogy feltárja az ezzel kapcsolatos tényeket, egy neves olasz vallástudós utánajárt a kérdésnek, és összefoglalta azt egy általa szerkesztett on-line kiadványban.

A szerző, Massimo Introvigne olasz vallásszociológus és jogász. Alapítója és ügyvezető igazgatója a Center for Studies on New Religions (CESNUR) szervezetnek, egy olyan nemzetközi hálózatnak, amely az úgynevezett új vallási mozgalmakat tanulmányozó tudósokat fogja össze. Introvigne mintegy 70 könyv és több mint 100 cikk szerzője a vallásszociológia területén, valamint az Enciclopedia delle religioni in Italia (Az olaszországi vallások enciklopédiája) fő szerzője. Tagja az Interdisciplinary Journal of Research on Religion szerkesztőbizottságának és a Nova Religio című folyóirat igazgatótanácsának. 2011. január 5. és december 31. között az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) „a rasszizmus, az idegengyűlölet és a megkülönböztetés elleni küzdelem, különös tekintettel a keresztényekkel és más vallások tagjaival szembeni megkülönböztetésre” képviselője. 2012 és 2015 között az olasz külügyminisztérium által létrehozott Vallásszabadság Megfigyelőközpont elnökeként tevékenykedett, amelynek célja a vallásszabadsággal kapcsolatos problémák világméretű nyomon követése volt.

A cikksorozat ide kattintva olvasható.